Cameratoezicht op De Zonnewijzer

ingevoerd op 10-04-2019

Bij ons kindcentrum zijn onlangs camera’s geplaatst. Hiermee willen wij kunnen observeren of er ongeoorloofd toegang tot ons gebouw wordt verschaft en of er vernielingen aan ons gebouw en plein worden gepleegd. Bij incidenten kunnen de camerabeelden tot herkenning of identificatie van personen betrokken bij deze incidenten leiden. Daarnaast hopen wij met het plaatsen van de camera’s het gevoel van veiligheid om de school te bevorderen en ongewenst gedrag te voorkomen. 

Middels een bordje aan de gevel van het gebouw wordt kenbaar gemaakt dat er camera’s hangen. De camera’s worden zichtbaar opgehangen, er wordt geen gebruik gemaakt van verborgen camera’s. 

In ons protocol cameraobservatie schoolgebouwen en omgeving (https://www.bs-zonnewijzer.nl/pg-26331-7-127076/pagina/protocol_camera-observatie.html) kunt u precies lezen hoe wij met de beelden die de camera’s maken omgaan. Op onze site kunt u lezen hoe wij op de kindcentra van Blosse omgaan met privacy van leerlingen en ouders (https://www.bs-zonnewijzer.nl/pg-26331-7-107851/pagina/privacy_op_school.html).

Heeft u nog vragen, dan kunt u zich wenden tot de directie. 

cameratoezicht cameratoezicht